Yhteistyömuodot

Pörssi ry tarjoaa useita yhteistyömahdollisuuksia aina näkyvyyksistä tapahtumayhteistyöhön. Yritysten näkyvyyksistä kanavissamme voit lukea lisää tästä. Yritysyhteistyöstä voit olla yhteydessä yrityssuhdevastaaviin tai -jaostoon ().

Yritysvierailut ja excursiot

Pörssiläiset vierailevat vuoden mittaan useissa yrityksissä niin paikallisesti kuin muissa kaupungeissakin. Yritysvierailut ovat yhteistyökumppaneille loistava tilaisuus esitellä itseään palveluntarjoajana ja työnantajana. Opiskelijoille yritysvierailut ovat mielenkiintoinen tapa päästä tutustumaan erityyppisiin yrityksiin ja verkostoitumaan tulevien työnantajiensa kanssa. Vierailuihin yhdistetyt illanvietot yritysten edustajien kanssa luovat mahdollisuuksia myös rennompaan, aidompaan keskusteluun.

Vuorovaikutteiset yhteistyömallit

Yritysten on mahdollista järjestää pörssiläisille vuorovaikutteista toimintaa, kuten case-harjoituksia ja workshopeja. Case-harjoituksissa yritykset antavat opiskelijoille ratkaistavaksi esimerkiksi jonkun liiketoimintaansa liittyvän haasteen tai ideoitavaksi uudenlaisen konseptin. Case-harjoitusten avulla yritykset pääsevät hyödyntämään opiskelijoiden osaamista ja saavat innovatiivisia ratkaisuja ja uusia näkökulmia. Opiskelijat puolestaan pääsevät harjoitusten avulla viemään tietotaitoaan käytäntöön sekä tutustumaan yritykseen ja sen työtapoihin. Myös workshopeissa opiskelijat pääsevät tekemään käytännössä ja samalla tarjoamaan yrityksille uusia ideoita ja ajattelumalleja. Näillä voidaan kehittää myös opiskelijoiden erilaista osaamista kuten työnhakutaitoja.

Tutustumisillat

Tutustumisiltoja järjestetään yrityksiin, joiden potentiaalisia asiakkaita pörssiläiset ovat nyt ja tulevaisuudessa. Illoissa opiskelijat pääsevät kuulemaan yrityksen tuotteista ja palveluista sekä tutustumaan yrittäjiin. Tutustumisiltojen avulla yritykset erottuvat kilpailijoistaan ja ohjaavat jäsenistöämme asioimaan yrityksessä.

Sininen Pörssi

Sininen Pörssi on Pörssi ry:n ja Jyväskylässä sijaitsevien yritysten yhteistyöhanke. Esittämällä Pörssitarraa ovat jäsenemme oikeutettuja etuihin ja alennuksiin jyväskyläläisissä liikkeissä. Sininen Pörssi tarjoaa etuja eri toimialoilta kattaen niin pukeutumisen, ravintolapalvelut, liikunnan sekä hyvinvoinnin ja muiden valikoitujen etuuksien ryhmän. Sinisen Pörssin edut päivittyvät vuosittain syyskuussa.

Opiskelijahaalarit

Pörssi ry:n valkoiset haalarit saa ylleen vuosittain 150 uutta opiskelijaa. Uudet fuksimme saavat haalarinsa heti alkusyksystä ja käyttävät niitä tämän jälkeen vuosien ajan kaikissa opiskelijatapahtumissa. Haalareissa on useita mainospaikkoja yritysten logoille, ja yritysten näkyvyys opiskelijapiireissä onkin niiden kautta taattu.

Firmamessut

Pörssi järjestää vuosittain tammikuussa ura- ja rekrytointitapahtuma Firmamessut, johon osallistuu kymmeniä yrityksiä sekä opintojen eri vaiheissa olevia opiskelijoita eri aloilta. Messut tarjoavat opiskelijoille ja yrityksille loistavan kohtaamispaikan. Kontaktien lisäksi opiskelijat saavat messuilta hyödyllisiä vinkkejä esimerkiksi hyvän CV:n tekoon sekä työhaastatteluun valmistautumiseen. Yritysten on mahdollista järjestää messujen yhteydessä workshopeja sekä case-harjoituksia opiskelijoille.

Näkyvyys Pörssin tapahtumissa

Yritysten on mahdollista päästä osaksi Pörssin järjestämiä tapahtumia esimerkiksi omalla ständillä, roll-upilla tai tuote-esittelyiden muodossa. Pörssiläiset ovat loistava kohderyhmä esimerkiksi uusien tuotteiden lanseerauksiin ja mahdollisiin tuotetestauksiin. Erityisesti yritykset kuitenkin näkyvät kahdessa Pörssin suurimmassa tapahtumassa: rinneriehassa ja vuosijuhlilla.

Pörssin perinteinen rinnerieha

Pörssin perinteinen rinnerieha on vuosittain alkukeväästä järjestettävä poikkitieteellinen opiskelijoiden talvitapahtuma. Rinneriehaa on järjestetty jo vuodesta 1994 asti, ja se on vakiinnuttanut paikkansa Keski-Suomen suurimpana opiskelijoiden talvitapahtumana. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän Laajavuoressa ja siihen osallistuu noin 700 opiskelijaa ympäri Suomen. Tarjoamme rinneriehaan yrityksille erilaisia yhteistyöpaketteja, joissa keskiössä on näkyvyys tapahtumassa ja sen markkinoinnissa. Yrityksillä on esimerkiksi ständejä ja leikkimielisiä rasteja tapahtumapaikalla, ja ne näkyvät mm. rinneriehan Facebook-sivulla, verkkosivulla, valokuvausseinässä sekä tapahtuman jälkeen julkaistavassa Pörssikurssi-lehdessä.

Vuosijuhlat

Pörssi järjestää vuoden arvokkaimmat juhlansa eli vuosijuhlat perinteisesti marraskuussa. Vuosijuhlille kokoontuu yli 200 vierasta, joiden joukossa on niin pörssiläisiä, yritysten edustajia kuin muidenkin kaupunkien kyltereitä. Tapahtuma on kaksipäiväinen ja koostuu kutsuvieraiden cocktailtilaisuudesta, upeasta iltajuhlasta sekä seuraavana päivänä järjestettävästä silliaamiaisesta.

Vuonna 2018 Pörssi ry täyttää 50 vuotta, ja juhlat tulevat olemaan suuremmat kuin koskaan ennen: vieraita on tulossa yli 500! Juhlavuoden kunniaksi myös yritysyhteistyön merkitys kasvaa ja Pörssi ry tarjoaa yrityksille uusia mahdollisuuksia olla läsnä tässä historiallisessa juhlassa.

Lisätietoja juhlavuodesta ja itse vuosijuhlista on tulossa myöhemmin. Vuosijuhlista voit olla yhteydessä sähköpostitse: .

Ainejärjestötila Selkkari

Pörssin ainejärjestötila Selkkari sijaitsee yliopistolla keskeisellä paikalla jäsenistömme arkea ajatellen. Selkkarissa vierailee päivästä riippuen 50–100 kävijää ja se kokoaa opiskelijat yhteen niin luentojen välillä kuin myös niiden aikana. Jäsenistölle Selkkari tarjoaa oman tilan, jossa opiskella ja nähdä kavereita sekä toki tärkeänä palveluna myös kahvin. Yritykset voivat näkyä Selkkarissa esimerkiksi julisteiden ja roll-upien muodossa, ja tiloissa näkyvät brändit jäävät monille pörssiläisille mieleen. Selkkarissa on mahdollista myös pitää ständiä tai toteuttaa pieniä case-harjoituksia.

Kurssiyhteistyö

Yritysyhteistyö voidaan liittää suoraan kyltereiden opintoihin kurssiyhteistyön kautta. Yritysten edustajat voivat käydä kursseilla pitämässä vierailijaluentoja tai case-tehtäviä. Vierailijaluennoilla jäsenemme ovat automaattisesti paikalla, joten ne ovat loistavia tilaisuuksia yrityksille kertoa toiminnastaan. Case-tehtävät puolestaan voivat olla koko kurssin kestäviä suurempia projekteja tai yhdellä luentokerralla toteutettavia pieniä harjoituksia.

Vuosisopimukset

Pitkäkestoisten vuosisopimusten kautta saadaan tuotettua parhaiten arvoa niin Pörssille kuin yhteistyöyritykselle. Vuosisopimukset räätälöidään aina tapauskohtaisesti, ja ne voivat sisältää erilaisia edellä esiteltyjä elementtejä. Vuosisopimusyritykset näkyvät Pörssin toiminnassa kaikista eniten – niin medioissa kuin tapahtumienkin muodossa.

Etkö löytänyt sopivaa yhteistyömuotoa? Onko sinulla uusi, erilainen yhteistyöidea? Kehitämme jatkuvasti uusia yhteistyömuotoja ja räätälöimme nykyisiä. Mikäli haluat pohtia uusia yhteistyömuotoja kanssamme, laita viestiä osoitteeseen !