NESU

Nordiska Ekonomie Studerandes Union

 

nesu_jkl_kayttologo

Haluatko uusia tuttavuuksia, mieletöntä menoa, mahtavia kontakteja tulevaisuuteen, useita sitsejä sekä Suomessa että muualla Pohjoismaissa? NESU-toiminta tarjoaa sinulle tämän kaiken! Verkostoitumisen kautta saadut tuttavuudet voivat tuoda sinulle niin iänikuisia ystävyyssuhteita kuin tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia. Vaikka toiminnan nimi hieman antaa viitteitä rakkaaseen toiseen kieleemme, ei muutaman laulun lisäksi tätä kieltä toiminnassa aktiivisesti käytetä. Mikäli NESU Seminaari tai sitsit järjestetään ulkomailla on syytä hallita myös Lontoon kieltä.

NESU eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union on perustettu 1950-luvulla edistämään pohjoismaisten kauppatieteiden opiskelijoiden välistä yhteistyötä. NESU toimii sekä kansallisella että pohjoismaiden tasolla tuoden jäsenensä yhteen seminaareihin, juhliin, asiatapahtumiin sekä muihin verkostoitumistapahtumiin. Aktiivista NESU-toimintaa on tällä hetkellä Suomen lisäksi Islannissa, Tanskassa ja Virossa.

Suomessa toimii yhteensä 13 NESU-yhdistystä ja -toimikuntaa yhdessätoista kylterikaupungissa ympäri maata. Kattojärjestönä toimii NESU Finland. Jyväskylässä toiminnasta vastaa vuonna 2013 perustettu NESU-Jyväskylä ry, joka koostuu Pörssi ry:n ja Dumppi ry:n jäsenistä.

Näkyvintä toimintaa NESU:ssa on sitsaaminen. Akateemisia pöytäjuhlia järjestetään lähes viikoittain ympäri Suomen ja ne ovatkin helppo keino lähteä mukaan toimintaa. Vappuisin sitsaamaan pääsee useampana päivänä peräkkäin legendaarisella Wappurundilla ja kesäisin järjestetään Ruisrockin yhteydessä Ruissitsit.

Kahdesti vuodessa järjestetään viikon mittainen NESU-seminaari, joka kokoaa yhteen kyltereitä ympäri pohjoismaita. Nämä vuoden kohokohdat sisältävät päivittäisiä yrityscaseja sekä monipuolista iltaohjelmaa. Yrityscasejen pariin pääsee myös päivän mittaisissa Case Competition-tapahtumissa.

Kuinka lähteä mukaan NESU-toimintaan?

Liity NESU-Jyväskylä ry:n jäseneksi. Liittyminen on maksutonta. Sitseille ilmoittautuminen tapahtuu kutsussa tulevan lomakkeen kautta. NESU-Jyväskylän sähköpostilistalle liittyessäsi saat ajankohtaisimmat tiedot sitseistä sekä ilmoittautumisohjeet. NESU-Jyväskylä ry:n löytää myös sosiaalisesta mediasta. Jos NESU:n toimintaan, tapahtumiin tai muuhun vastaavaan liittyen tulee kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä NESU-Jyväskylä ry:n hallitukseen. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa:
NESU
Seminaarit

Terveisin,

Petteri Häkkinen

Puheenjohtaja – NESU-Jyväskylä ry

+358 44 577 9810