Liikunta

Pörssi pyrkii pitämään huolta jäsenistönsä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ympäri vuoden tarjoamalla monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Pörssillä on vuosittain tarjolla vakiovuoroja muun muassa sählyssä sekä futsalissa, ja ympäri vuoden järjestetään erilaisia liikuntatapahtumia sekä  -kursseja, kuten golfin Green Card -kurssi sekä Winter Classic -jääkiekkoturnaus. Lisäksi pyrimme järjestämään kuukausittain erilaisia liikuntakokeiluja. Tähän mennessä olemme käyneet esimerkiksi boulderoimassa, tankotanssissa ja pelaamassa paintballia. Pyrimme myös lisäämään poikkitieteellisyyttä liikuntatapahtumien osalta.

Otamme mielellämme vastaan kaikenlaiset ehdotukset liikuntakokeiluihin sekä yleisesti liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä asioita koskien. Ota rohkeasti yhteyttä myös muihin kysymyksiin liittyen!

Terveisin liikuntajaosto,

Henna Mäkiaho, Iiris Jortikka ja Niko Kaleton

 

Vakiovuorot

Pörssin sähly pyörii Cygnaeuksen koululla tiistaisin klo 21-22. Vuoro on ollut suosittu, mutta uudet pelaajat ovat aina tervetulleita.

Futsal on yksi kasvavista lajeista tällä hetkellä ja onkin saavuttanut jo suurta suosiota pörssiläisten keskuudessa. Pörssin oma vakiovuoro pyörii Huhtasuon koululla maanantaisin klo 20.15-21.15. Vuorolle voi tulla alokkaat ja kokeneemmatkin pelurit. Liittykäähän myös Pörssin futsalin Facebook-ryhmään, jonka löytää täältä.

Pörssin ulkojäät pyörivät keskiviikkoisin klo 20-21 Kuokkalan Yrttisuon kaukalossa maaliskuun loppuun asti tai niin pitkään kuin säät sallivat. Kaukalolle voi tulla kuka tahansa pörssiläinen pelailemaan sekä luistelemaan rennoissa tunnelmissa.

 

IMG_20150628_210228

IMG_20150628_183915

Bogey PRKL

Bogey PRKL on pörssiläisten golfkerho, jonka toiminnan ydin on yhdistää järjestömme golfareita, järjestää tapahtumia lajiin liittyen sekä tietenkin aktivoida lajin piiriin yhä lisää jäseniä. Viimeisintä tavoitetta varten järjestetään jäsenhintaisia green card –kursseja, jonka käymällä saa ”golf-ajokortin” lisäksi hyvän kuvan lajista ja mahdollisesti näkemystä siitä, sopiiko golf juuri sinulle. Mainittakoon, että golf ei tule ainakaan haittaamaan paljon hehkutettua verkostoitumistasi nyt, eikä tulevaisuudessa, sillä lajin parissa tapaat paljon uusia ihmisiä. Ei ole myöskään mitenkään harvinaista, että liiketapaamisiin liittyy kierros golfia…

Vuosittaisista tapahtumista keskeisimpiä ovat Pörssin mestaruuskisat Pörssi Masters, Kylteri Open sekä perinteeksi muodostunut yhdistyksen tukema kesäinen pelireissu johonkin päin Suomea. Pörssi Mastersissa selvitetään keskinäisen paremmuuden lisäksi kovimmat luut edustamaan Pörssiä kauppatieteilijöiden valtakunnalliseen golf-kilpailuun Kylteri Openiin.

Kerholla on oma Facebook-ryhmä ”Pörssin golfarit” – jos et ole vielä ryhmän jäsen, ja golf kiinnostaa millään muotoa, feel free to join in!

Lisätiedot, kehitysehdotukset, palaute:

 

Henna Mäkiaho

+358 400473690


 

Laskukausi

Pörssin Laskukausi on innokas mäenlaskua harrastava joukko. Toiminta aloitettiin vuonna 2011 silloisen liikuntavastaavan toimesta. Mukana on niin laskettelua kuin lumilautailua rakastavista opiskelijoista ja muillakin välineillä laskevat ovat tervetulleita kerhoon.

Joukko toimii täysin vapaamuotoisesti jäsenien motivaation ja innostuksen mukaisesti. Pääasiallisena viestintäkanavana toimii Pörssin Laskukausi Facebook-ryhmä, jossa saa keskustella enemmän ja vähemmän laskemiseen liittyvistä asioista. Vuonna 2018 jäsenten käytössä on kausikortti Laajavuoreen, jota varataan kyseisessä Facebook-ryhmässä.

Lisätietoja voi kysellä Pörssin liikuntajaostolta. Liitythän samantien Facebook-ryhmään – samalla saat oikeuden varata kausikorttia.

nettisivu-laskukausi

Yössä Vaeltajat

Opinnot ahdistaa ja haluat heti luonnon rauhaan. Kyllä! Juuri sitä ja montaa muuta syytä varten Pörssillä on oma vaeltajaporukkansa, Yössä Vaeltajat. Ryhmä järjestää satunnaisia retkiä Jyväskylän lähimaastoon omatoimisesti. Täten jokaisella pörssiläisellä on mahdollisuus lähteä mukaan retkelle tai järjestää koko retki omatoimisesti. Ryhmän ideana on, että jokainen voi etsiä itselleen vaellusseuraa päiväretkelle, viikon Lapin reissulle tai vaikka arki-illan sienestysretkelle. Julkaise oma reissuideasi ja päiväsi milloin haluat lähteä retkelle, niin saat varmasti kavereita mukaan!

Ryhmän toimii täysin Facebookissa ja siihen pääset liittymään klikkaamalla tästä. Ryhmä sopii niin hc-vuorijormille, sienestäjille tai ensikertaa retkelle hamuavista intoilijoista. Liity ryhmään nyt ja lähde ensikertaa retkelle  Yössä Vaeltajien kanssa.

Lisätietoja voi kysyä yhdeltä aktiiviselta Yössä Vaeltajalta tai suoraan ryhmässä.

 

Juho-Tuomas Järvikangas

0408222071


 

Pörssin lenkkikerho

Pörssin lenkkikerhossa käyminen vaatii ainoastaan reipasta mieltä ja hyvää pöhinää, ei niinkään huippujuoksijan kuntoa. Kerhon ajatuksena ja tavoitteena on pitää pörssiläisten peruskunto hyvänä kiireisen arjen keskellä, sekä innostaa liikkumaan aktiivisemmin. Hölkän vauhti pyritään pitämään kaikille miellyttävänä ja sellaisena, että myös kommunikointi onnistuu sen ohessa. Lenkin pituutena pidetään noin 5 kilometriä reittiä joka viikko vaihdellen. Kerho kokoontuu joka tiistai klo 17:00 Harjun puuportaiden alla Pitkäkadun vierestä, josta aloitetaan lämmittelyt. Toimintaa pyritään jatkamaan niin pitkään kuin säät sallivat ja lämpötila pysyy siedettävänä, eli jos viime vuoteen on vertaaminen niin todennäköisesti vielä joulukuussa ja jatkuu talven väistyttyä. Kerhon toiminnasta infotaan Pörssin liikunta -ryhmässä. Toivomuksia lenkin pituuteen ja tempoon, sekä treeni muotoon saa antaa facebookissa tai ihan sitten hihasta nykäisemällä.

Kerhon vetäjä:

Lauri Helminen